Banksys verdeelt euroactiveringskit bij handelaars

Print
Banksys lanceert een bewustmakingscampagne voor de kleinhandelaars om hun betaalterminals snel naar euro om te zetten. Uit een rondvraag blijkt dat slechts 20 procent van de handelaars bereid is om vóór 1 januari zijn/haar terminal te euro-activeren.
Vanaf eind oktober is 99 procent van de terminals 'eurocompatibel', zegt Banksys. 65.000 Proton-automaten werden eind juli al aangepast. Ongeveer 1.200 ATM-Bancontact-Mister Cash verdeelautomaten zullen 31 december in orde zijn. De kosten van de omzettingsoperatie bedragen 32 miljoen euro (1,29 miljard frank).

"De activering in euro is vanaf nu volledig in handen van de handelaars zelf. Maar momenteel is slechts 5 procent van de Banksys-systemen euro-actief," zegt Franciska Decuypere, ondervoorzitster van Banksys. Euroactiveren wil zeggen dat de handelaar zelf de munteenheid op de terminal in euro zet via het menu van zijn toestel.
"Om de sprong zonder problemen te maken" bezorgt Banksys al zijn klanten een euroactiveringskit. Die bevat een informatiedossier, een fiche met de opeenvolgende stappen voor activering en promo-materiaal. Aan de actie is ook een wedstrijd verbonden waarbij de eerste 600 winkels die de stap naar de euro gemaakt hebben worden beloond.
Nu in het nieuws