Alesa Schoten vraagt gerechtelijk akkoord aan

De Schotense velgenproducent Alesa mag van de directie van het Nederlandse moederbedrijf Rigida een gerechtelijk akkoord aanvragen. De werknemers, die sinds dinsdag de toegang tot de fabriek blokkeren, zetten hun acties voort tot het concordaat een feit is. Bij Alesa werken 75 arbeiders en bedienden.

BELGA

Alesa kampt met ernstige financiële moeilijkheden waardoor geen grondstoffen kunnen worden aangekocht. De bestellingen blijven wel binnenlopen: de orderboeken zijn nog voor ongeveer anderhalve maand gevuld.

Woensdagmiddag kreeg de directie van Alesa telefonisch de toestemming om een gerechtelijk akkoord aan te vragen. "Wij wachten nu enkel nog op de schriftelijke bevestiging, daarna zullen we zo snel mogelijk een concordaat aanvragen", aldus Van Der Kerken. Volgens hem ligt er al een reddingsplan klaar.

Syndicaal afgevaardigde Luc de Bruyn (ACV) meent dat Alesa donderdagochtend al naar de rechtbank van koophandel zal gaan om het concordaat aan te vragen. "Tot dit door de rechtbank is goedgekeurd, blijven we de in- en uitgangen van het bedrijf blokkeren."