Derde en laatste dag van spoorstaking

Print
De spoorstaking die vandaag haar derde en laatste dag ingaat, veroorzaakt opnieuw veel hinder voor de reiziger. De gevolgen van de acties zijn voelbaar op het hele net.
In Oost- en West-Vlaanderen rijdt er geen enkele trein. Het spoorverkeer ligt er volledig plat. Dat betekent geen verbinding tussen Gent en Brussel op lijn 50 en 50a, noch tussen Gent en Mechelen of Haacht en Leuven op lijn 53. Dezelfde situatie op lijn 59 Gent-Antwerpen. De treinen rijden er niet verder dan Antwerpen-Zuid. Ook op lijn 60 tussen Dendermonde en Brussel rijden de treinen niet verder dan Jette.
Zoals aangekondigd door de vakbonden ligt ook lijn 36 tussen Brussel, Leuven en Luik plat. Op die verbinding rijdt er geen enkele trein. Dat heeft tot gevolg dat ook alle treinen naar Limburg niet rijden. Vanuit Limburg is Leuven onmogelijk te bereiken met de trein. De verbinding wordt slechts verzekerd tot Sint-Truiden of Aarschot. In Wallonië wordt er gestaakt in de provincies Luik, Namen, Luxemburg en een deel van Waals-Brabant. Daardoor is er geen spoorverbinding tussen Leuven en Ottignies op lijn 139. Op lijn 161 Namen-Brussel rijden de treinen tot in Groenendaal. Tussen Charleroi en Luik op lijn 130 wordt de verbinding beperkt verzekerd. De treinen rijden er enkel tussen Charleroi en Tamines. Ook tussen Charleroi en Ottignies rijden de treinen maar een beperkt traject tot Court-Saint-Etienne.
Nu in het nieuws