Anderlecht dinsdag tegen Real Madrid

BRUSSEL -

Wanneer Anderlecht en Real Madrid dinsdagavond in het Constant Vandenstock-stadion tegenover elkaar staan, staat er meer op het spel dan drie punten en enkele miljoenen alleen. Een Europese zege zou beide ploegen even de slechte prestaties in de eigen competitie kunnen doen vergeten en op die manier, wie weet, een einde maken aan die impasse.

Belga

BR>

Zowel Anderlecht als Real Madrid slaan op dit moment in de eigen competitie een slecht figuur. Anderlecht speelde afgelopen weekend 2-2 gelijk tegen het zwakke Lommel en heeft al zeven punten achterstand op leider Gent. Real Madrid doet het in Spanje zo niet nog slechter. De Madrilenen slaagden er dit seizoen nog niet in buitenshuis te winnen en bevinden zich ergens halverwege het klassement, op 8 punten van leider Deportivo La Coruna. Real speelde dit weekend 0-0 gelijk tegen het bescheiden Alaves.

Dinsdagavond proberen Anderlecht en Real terug aan te knopen met het succes. Zowel bij de Belgen als bij de Spanjaarden vinden de spitsen dit seizoen bijzonder weinig de weg naar het doel. Vooral bij Real is dat opvallend. De supervedetten Raul en Morientes presteren ver onder hun normale niveau. Een bijna radeloze trainer Vincente Del Bosque zoekt naarstig naar een bevredigende oplossing.

"Toch is de toestand nog niet echt hopeloos", probeert Del Bosque de gemoederen te bedaren. Alhoewel in de Champions League wel alles gesmeerd loopt, rekent de trainer voor de volgende Europese speeldag op Zinedine Zidane. De Fransman kwam dit seizoen wegens een schorsing nog niet aan de aftrap van een Europese wedstrijd. Dinsdag zit hij zijn laatste schorsingdag uit. Met zijn inbreng hoopt Del Bosque een kentering teweeg te brengen.

Bij Anderlecht missen de aanvallers vooral enkele automatismen. Niet echt verwonderlijk na de facelift die de ploeg onderging, maar leuk is het allerminst. Trainer Aimé Antheunis weegt de verschillende alternatieven tegenover elkaar af. Dinsdag speelt Paars-Wit waarschijnlijk met het duo Mornar-Dindane, met de Roemeen Alin Stoica als steun in de rug. Geen van de drie is echter 100% fit en het eigenwijze karakter van Stoica zorgde ook deze week voor heel wat problemen. Afwachten toch maar, wie Anthuenis aan de aftrap brengt.

Wil Anderlecht Europees in de running blijven, dan mag het dinsdag in elk geval niet verliezen van Real. Met twee punten op negen, in een groep met ook nog AS Roma en Lokomotiv Moskou, verschijnt Anderlecht hoe dan ook met meer zenuwen aan de aftrap dan Real, dat met een negen op negen in deze eerste ronde van de Champions League geen reden tot klagen heeft.