Dylan krijgt geen toegang tot eigen concert

Print
De algemene waakzaamheid in de VS heeft een recordpeil bereikt, en dat zal krasse knar Bob Dylan geweten hebben. De zestigjarige muzikale legende uit Himmings, Minnessota had zelf aangedrongen op strengere veiligheidsmaatregelen en zag zich de toegang geweigerd tot zijn eigen concert.
Bevel is bevel, moeten de veiligheidsmensen aan het Jackson County Exhibition Center hebben in de VS-staat Oregon hebben gedacht, en dus kwamen er enkel mensen met een backstagepass in. Dat gold bijgevolg ook voor de ietwat verfomfaaide zestiger met de wilde haardos die zich zonder pas aandiende.

De veiligheidsmensen, allen dertigers, hadden de muzieklegende niet onmiddellijk herkend. Bovendien hadden ze van Dylans veiligheidschef strikte orders gekregen niemand - maar dan ook niemand - binnen te laten die niet over de juiste papieren beschikte.
Er ontstond een klein scène toen een van de bewakers met een handgebaar duidelijk maakte Dylan tot staan bracht. Die kon er niet mee lachten en eiste samen met de haastig toegesnelde veiligheidsdirecteur het onmiddellijke vertrek van de bewakers. Aldus geschiedde. "Persoonlijk hoor ik liever dat ze 'een nieuwe locatie kregen'", zei concertorganisator Chris Borovansky in de Britse krant The Guardian.
Nu in het nieuws