Topper Gent-Genk eindigt onbeslist

HASSELT -

In de hoogste voetbalcompetitie is de topper tussen Gent en Genk op een 0-0 gelijkspel geëindigd. Ondanks de brilscore werd het een aantrekkelijke en uiterst spannende partij met vele kansen over en weer. Maar geen van de twee ploegen kreeg de bal tegen de netten.

BR> Kampioen Anderlecht kon van het resultaat in Gent niet profiteren om aansluiting te vinden met de top. Anderlecht kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel in Lommel. De Brusselaars kwamen wel op voorsprong via Seol maar het was Lommel dat dankzij goals van Baranyos en Hoefkens 2-1 voorkwam. Marc Hendrikx - ex-Lommel - kon uiteindelijk gelijkstellen. Maar verder kwam Anderlecht niet.

In Standard was er wel een winnaar. De Luikenaars haalden het met 4-2 van Antwerp. Man van de match werd Michael Goossens die twee keer scoorde.

Sint-Truiden mocht thuis nog eens aan het feest na 1-0 winst tegen Lokeren. Het was al van de tweede speeldag geleden dat de STVV-supporters nog eens een zege mochten vieren op Staaien. Het enige doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd dankzij Kalisa.

Moeskroen kon geen vervolg breien aan een reeks goede wedstrijden. Het verloor thuis van Westerlo met 1-2. Voor

Westel scoorden Kevin Vandenbergh en Pelic.

Onderaan komt RWDM weg van de laatste plaats. Molenbeek won overtuigend met 3-0 van Beveren. Kersvers RWDM-trainer Emilio Ferrera die onlangs bij Beveren aan de deur werd gezet, had zijn revanche te pakken.

Nog onderaan zag het er lang naar uit dat La Louvière een puntje kon pakken in Charleroi maar in de slotminuut moesten de Wolven een tweede doelpunt slikken. Eindstand: 2-1.

Club Brugge profiteerde van het puntenverlies van RC Genk, AA Gent en Anderlecht. De West-Vlamingen brachten de moeilijke verplaatsing naar Germinal Beerschot tot een goed einde. Clement bracht de bezoekers op voorsprong. Kort na de rust verdubbelde Sillah de score. In de slotminuut kon Snelders nog de aansluitingstreffer aantekenen. Huysmans miste nog een strafschop voor de thuisploeg.

Het sprookje van Aalst lijkt stilaan uitgedoofd. De Ajuinen moesten deze keer het onderspit delven tegen Lierse. Imschoot en Stijn Janssens bezorgden de Pallieters de overwinning. 0 op 9 voor Aalst maar tegen ploegen als Anderlecht, RC Genk en Lierse is dat zeker geen ramp.

In de stand heeft AA Gent nog 1 punt voorsprong op Club Brugge, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. RC Genk staat derde, gevolgd door Aalst, Anderlecht, Standard en Sint-Truiden. Onderaan doet RWDM de beste zaak en staat nu 16de. Beveren en La Louvière konden nog niet proeven van de overwinning.