Nieuw administratief centrum mag Antwerpen geen frank kosten

Print
De stad Antwerpen wil aan de Desguinlei een nieuw, groot en groots administratief centrum neerpoten. Daarin moeten 800 tot 1.400 stadsambtenaren kunnen werken. Eén voorwaarde: de nieuwbouw mag de stad geen frank kosten.
Is een gratis gebouw van die omvang niet realiseerbaar? Toch wel, weet schepen Marc Van Peel van Personeelszaken. Hij droomt van een publiek-private samenwerking, waarbij maximaal een beroep kan worden gedaan op de knowhow en de mogelijkheden van privé-partners.
De stad zou alle bestaande administratieve stadsgebouwen rendabiliseren (lees: verkopen) en, in ruil, de nieuwe gebouwen aan de Desguinlei aangeboden krijgen, eventueel via een leasingcontract.

Van Peel zegt weet te hebben van drie partners die, nog voor de verkennende fase van het studiewerk is aangevat, interesse betonen voor het project.
Een gespecialiseerd studiebureau wordt ingehuurd voor de organsiatie van een wedstrijd tussen promotoren en voor de opmaak van een uitgebreid eisenpakket. "Want het nieuwe administratieve stadsgebouw moet een kwalitatief hoogstaand gebouw zijn met uitstekende personeelsvoorzieningen en... gratis!".
Nu in het nieuws