Agalev wil concreet verkeersveiligheidsplan

Print
Agalev Antwerpen verwacht 'serieuze problemen binnen de coalitie' als er voor het voorjaar geen concreet veiligheidsplan op tafel ligt. Dat zei politiek secretaris Hugo Van Dienderen bij de voorstelling van de Open Trefdag, die Agalev Antwerpen op zaterdag 20 oktober organiseert.
"De federale regering heeft de ambitie om het aantal verkeersslachtoffers met een derde te doen dalen", zegt Van Dienderen. "Voor Antwerpen wil Agalev net hetzelfde. Hiertoe vragen wij een concreet verkeersveiligheidsplan, zoals ook in het bestuursakkoord opgenomen is." Agalev vraagt dan ook aan de schepenen van mobiliteit en veiligheid, Coolsaet en Grootjans, om werk te maken van zo'n plan.
"Als er geen verkeersveiligheidsplan komt voor het evaluatiecongres, dat Agalev in het voorjaar van 2002 organiseert, dan voorspelt Van Dienderen 'serieuze problemen voor de Antwerpse coalitie'.
"De verkeersveiligheid is één van de prioriteiten voor Agalev. Het zal dus ook een van de belangrijkste beoordelingspunten van het afgelopen werkjaar zijn", aldus Van Dienderen. Van Dienderen zei dit bij de voorstelling van de 'Open Trefdag'. "Deze trefdag wordt een eerste voorbereiding van het evaluatiecongres, van volgend voorjaar", aldus Hugo Van Dienderen. "We willen bij onze leden nagaan of we op de goede weg zijn."
Voor elk van de vier prioriteiten, die Agalev bij deelname aan het bestuur stelde, organiseert de partij zaterdag twee werkgroepen. Binnen deze werkgroepen zijn, naast een mandataris van de partij, ook telkens een externe gastspreker en verschillende drukkingsgroepen uitgenodigd.
Na een korte uiteenzetting is er mogelijkheid tot discussie. Een secretaris brengt later op de avond verslag uit op de plenaire vergadering. "De vier prioriteiten van Agalev zijn: verkeersveiligheid, een groene stad, armoedebestrijding en een bruisende stad", zegt Van Dienderen.
Nu in het nieuws