Golf: Ian Woosnam wint Matchplay

Print
SURREY - In het Engelse graafschap Surrey, waar de afgelopen vier dagen het Cisco World Match Play Championship plaatsvond, heeft Ian Woosnam geschiedenis geschreven. De 43-jarige uit Oswestry slaagde erin het toernooi in drie verschillende decades te winnen.
BR>
In de finale versloeg de Welshman de Ier Padraig Harrington. Het werd een wedstrijd waarin zowat alle records scherper werden gesteld. Woosnam had na de eerste negen holes drie punten voorsprong en dit na zeven opeenvolgende birdies, wat meteen een nieuw record was. Harrington die tijdens de eerste drie dagen zeer sterk acteerde sloeg keihard terug en kon na maar liefst zes birdies en één eagle op het tweede gedeelte van het parcours Woosnam remonteren en zelfs twee punten voorsprong nemen. Zijn eerste achttien holes in 61 slagen was meteen het tweede record dat sneuvelde.

Na het derde hole van de tweede ronde stond Harrington zelfs met een voorsprong van drie punten achter zijn naam. Woosnam gaf zich niet gewonnen en lukte weerom vijf birdies en één eagle. Meteen was de veer van Harrington gebroken. Woosnam die sinds 1997 geen toernooi meer kon winnen, doch dit seizoen aan een mooie comeback bezig is, won het toernooi nu in 1987, 1990 en 2001 en is meteen de oudste winnaar in de 37-jarige geschiedenis van het toernooi.

Het was de 44ste overwinning voor Woosnam. Een overwinning die goed was voor een slordige 16 miljoen frank (0,4 miljoen euro).

Uitslag finale, Cisco World Match Play Championship:
I. Woosnam (Wal) wint 2 ° 1 van P. Harrington (Ier)

.

Nu in het nieuws