Zwemmen: Becue lukt EK- en WK-minimum

Print
BRUSSEL - Zondagmiddag heeft Brigitte Becue (29) tijdens een zwemmeeting in Einhoven het minimum gezwommen voor deelname aan het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap.
BR>
Becue, die voor het eerst in maanden aan een wedstrijd deelnam, zwom de 100 meter schoolslag in 1'09"96. Daarmee duikt ze anderhalve seconde onder de kwalificatietijd voor het EK kortebaan (1'11"11) eind dit jaar in Antwerpen. Met haar tijd is ze tevens twee honderdsten sneller dan het minimum om te mogen deelnemen aan het wereldkampioenschap (1'09"98) dat volgend jaar tijdens het eerste weekend van april in Moskou wordt georganiseerd.
"Het minimum voor zowel het EK als het WK, twee vliegen in één klap dus, is een goede zaak" aldus de West-Vlaamse. "Het kan nog een stuk sneller. Daar ben ik zeker van. Dit was slechts mijn eerste wedstrijd in lange tijd zodat ik dus nog wedstrijdritme moet opdoen. Het is goed dat ik na die lange periode zonder wedstrijden al meteen tijdens mijn eerste meeting aan het minimum voor de twee grote toernooien voldoe. Ik ben vol vertrouwen dat ik nog vooruitgang kan maken" aldus Becue die maandag voor een twee weken durende stage naar Lanzarote vertrekt om verder aan haar conditie te werken. "Het is goed dat ik op stage kan vertrekken met de zekerheid dat ik me niet meer hoef te bekommeren om de kwalificatie. Op die manier kan ik onbevangen trainen en er stevig tegenaan gaan in het vooruitzicht van het EK in Antwerpen" aldus de zwemster.

Becue zwom tijdens de meeting in Eindhoven ook de 200 meter vlinder en werd afgeklokt in 2'15"64. Het was drie jaar geleden dat ze nog die discipline had gezwommen.

.

Nu in het nieuws