Tafeltennis: Martin Bratanov wint in Bulgarije

BRUSSEL -

Na reeds een royale bijdrage te hebben geleverd aan de zilveren medaille van de Belgische ploeg, ter gelegenheid van de laatste wereldkampioenschappen tafeltennis in Osaka (Jap), enkele maanden geleden, zag de tafeltennisser Martin Bratanov zijn inspanning mooi beloond door nu ook de Open van Bulgarije te winnen.

Belga

BR>

Bratanov werd 27 jaar geleden in Bulgarije geboren, verliet het land een tiental jaren geleden, en kreeg intussen de Belgische nationaliteit. Zondag haalde hij het in de halve finale gemakkelijk van de Nederlander Chen Sung in 4 sets (11-4, 11-8, 11-6, 11-7). In de finale kwam Bratanov tegenover de Joegoslaaf Vukelic te staan. Bratanov haalde het in 7 sets (10-12, 8-11, 11-4, 6-11, 11-4, 11-7 en 17-15), in een zeer betwiste en gepassioneerde partij, waarbij hij op de steun van het lokale publiek kon rekenen.

Bratanov was voorheen al enkele keren halve finalist of finalist in een Open, maar dit was de eerste keer dat hij de eindoverwinning behaalde.

In het dubbel haalde hij met ploegmaat Marc Closset eveneens de finale, waar zij het moesten afleggen met 1-3 tegen het Nederlandse koppel Yu-Sliepen.

Fragment data fetching error: Article with ID oid162376 was not found via GraphQL