Opnieuw brief met miltvuur in VS

De Democratische fractieleider in de Amerikaanse Senaat Thomas Daschle heeft een brief gekregen die de bacterie bevat die anthrax ontketent, zo heeft president George Bush maandag bekendgemaakt.

BELGA

BR>

Medewerkers van de senator die de brief openden worden medisch onderzocht. Een snelle test van de brief wees uit dat die miltvuur bevatte. "Er is een mogelijk verband met Osama bin Laden" en de recente ontdekking van talloze 'miltvuurenveloppen' in de Verenigde Staten, zei Bush tegen journalisten. "Maar wij hebben geen harde bewijzen" voor de betrokkenheid van Bin Laden, zei Bush over de man die het brein zou zijn achter de aanslagen van 11 september in New York en Washington.

In de VS zijn tot dusver twaalf personen aan miltvuur blootgesteld. Een besmette journalist in Florida kwam inmiddels om het leven. Zeven van diens collega's zijn eveneens met de bacterie in aanraking geweest. Zij zijn behandeld met antibiotica en zijn tot dusver niet ziek geworden. Komende week wordt de uitslag bekend van bloedonderzoek dat bij meer dan 300 medewerkers van uitgeverij American Media Inc. is verricht.