Bombardementen op Afghanistan gaan verder

De Amerikaanse luchtmacht heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw luchtaanvallen op de Afghaanse hoofdstad Kaboel uitgevoerd en het Afghaanse persbureau AIP (Afghan Islamic Press) heeft bombardementen gemeld op Kandahar (in het zuidoosten) en aan de frontlijn tussen de Taliban en de Afghaanse oppositie.

BELGA

De achtste nacht van luchtaanvallen begon met een aanval op de sector Kaboel. De correspondent van het Franse persbureau AFP in de Afghaanse hoofdstad meldde een krachtige explosie kort voor 21.30 uur plaatselijke tijd en hoorde tenminste één vliegtuig. Het luchtafweergeschut van de Taliban kwam in actie. De bombardementen gingen daarmee hun tweede week in. Zoals bij elke aanval werd de elektriciteit kort voor de aanval afgesloten en was Kaboel in volledige duisternis gehuld.

Volgens het in Pakistan gebaseerde persbureau AIP bombardeerden Amerikaanse vliegtuigen zondagnacht doelwitten in Kandahar, het machtscentrum van de Taliban. De bommen sloegen op de luchthaven, een kazerne en ook op woonwijken in, aldus AIP.

Het persbureau meldde voorts aanvallen op doelen in de buurt van de frontlijn tussen de Taliban en de Noordelijke Alliantie, die tegen de Taliban vecht. Vliegtuigen zouden zeker drie bommen in de omgeving van Bagram, zo'n 50 kilometer ten noorden van Kaboel, gedropt hebben.