Fileproblemen langzaam maar zeker van de baan

Het grootste probleem op de autowegen richting Brussel vormt maandag omstreeks 10.00 uur enkel nog de E40 vanuit Gent. De files op de andere grote autosnelwegen richting hoofdstad lossen langzaamaan op. De ochtendspits was maandag zeer druk, maar al bij al is het nog meegevallen.

BELGA

De file op de E40 vanuit Gent staat rond 10.00 uur van voor Wetteren. Op de E40 vanuit Luik is het nog aanschuiven tussen Haasrode en Bertem. Er zijn geen problemen meer op de A2 vanuit Lummen. Ook op de E19 is er redelijk vlot verkeer. Er is enkel nog hinder ter hoogte van Mechelen-Zuid. Het verkeer op de E19 vanuit Bergen stremt nog tussen Huizingen en Beersel en de E411 (Namen) vanaf Jezus-Eik. Op de Brusselse ring zijn er enkel nog problemen tussen Waterloo en het vierarmenkruispunt.

Volgens de dispatching zijn er tijdens de spitsuren wel degelijk zware problemen geweest, maar al bij al valt het nog goed mee. "Maandagochtend is sowieso een drukke dag voor het verkeer. Maar het weer zat mee en er werden geen ongevallen vastgesteld op de snelwegen richting Brussel", luidt het.

Ook in de stad Brussel zelf waren er eigenlijk geen zware verkeersproblemen. "Aangezien er veel verkeer was op de toegangswegen naar Brussel, kwam het verkeer geleidelijker in de stad aan. Daardoor waren er praktisch geen problemen in de Brusselse tunnels", klinkt het bij de dispatching van de federale politie.