Zo'n 200 kilometer file richting Brussel

Door de spoorstaking zitten de autosnelwegen en de nationale wegen in de richting van Brussel maandagochtend eivol. Er is sprake van ongeveer 200 kilometer file. Er zijn voorlopig nog geen ongevallen gebeurd. Zo wordt maandagochtend vernomen bij de dispatching van de federale politie.

BELGA

Op de E40 vanuit Luik is het zeer druk en staan auto's in de file van voor Boutersem. Op de E314 staan de wagens bumper aan bumper vanaf Aarschot tot in Leuven en verder op de E40. Op de E19 vanuit Antwerpen is het druk vanaf Kontich en op de E40 vanuit Gent staat er een kilometerslange file van voor Merelbeke. Vanuit Namen op de E411 is er druk verkeer van voor Waver, op de E19 vanuit Bergen van voor Woutersbrakel. Ook de Brusselse ring zit tjokvol.

Volgens de dispatching van de federale politie ondervindt het verkeer ook op de nationale wegen richting de hoofdstad veel hinder. Op de N8 vanuit Ninove was er al vertraagd verkeer voor 07.00 uur. In totaal zou er ongeveer 200 kilometer file staan richting Brussel.