Overval op cowboydorp El Paso in Wuustwezel

Twee gewapende en gemaskerde mannen overvielen zondag omstreeks 21.45 uur cowboydorp El Paso in Wuustwezel. Daarbij raakten de uitbaatster en haar vriend lichtgewond.

BELGA

Nadat de laatste klanten vertrokken waren, begon de uitbaatster van het cowboydorp met het tellen van de dagopbrengsten in het 'saloon'. Op dat moment stapten twee gemaskerde en gewapende overvallers de zaal binnen. De uitbaatster merkte het duo op, klapte het koffertje met het geld dicht en zette het op een lopen. Ze vluchtte weg naar haar woning waar haar vriend was, achterna gelopen door de twee overvallers.

De vriend van de uitbaatster verzette zich tegen de twee overvallers. Daarbij werd gevochten en is ook in de lucht geschoten. De vrouw en haar vriend kregen verschillende klappen. De vriend kreeg ook een klap van een vuurwapen op het hoofd.

Daarop gristen de overvallers het geldkoffertje mee, en wilden ze het huis verlaten. Omdat de deur in het slot gevallen was, vuurden de overvallers vier keer op de deur om zo weg te geraken. Toen de deur het nog niet begaf, sloegen ze een raam stuk. Langs daar konden ze uiteindelijk ontsnappen. De daders blijven op te sporen.