Triomf voor 'Pauline en Paulette'

Op het Filmfestival van Gent heeft de speelfilm 'Pauline en Paulette' van de jonge Vlaamse regisseur Lieven Debrauwer op één na alle Plateau-prijzen gewonnen.

BELGA

Debrauwer won de prijs van de Beste Film, die van de Beste Regie, die van het Beste Scenario (samen met co-scenarist Jaak Boon). Zijn hoofdactrice Dora Van der Groen kreeg de prijs voor de Beste Actrice. 'Pauline en Paulette' kreeg voorts de prijs van het publiek.

Voorts raakte bekend dat 'Pauline en Paulette' de Belgische inzending wordt voor de Oscars als beste niet-Engelstalige film.

De enige Plateau die niet naar "Pauline en Paulette" ging, was die voor de beste acteur. Die prijs viel Dirk Roofthooft te beurt voor zijn hoofdrol in "Ne pleure pas, Germaine" van Alain De Halleux. De speciale SABAM-prijs voor een Belgisch componist van filmmuziek werd toegekend aan Arno Hintjens voor zijn muziek van "L'Amour en suspens" van Herman Van Eyken.

Het werk van meervoudig Plateau-winnaar Lieve Debrauwer, 'Pauline en Paulette', een lichtvoetig maar gevoelig portret van een licht mentaal gehandicapte bejaarde vrouw, oogstte succes en een paar nevenprijzen op het jongste filmfestial van Cannes en heeft het vervolgens vanaf eind juni uitstekend gedaan in de bioscopen. In Vlaanderen is hij nog steeds op de affiche.

Nu in het nieuws