Crisis treft ook British Airways en Lufthansa

Print
De zware crisis in de internationale luchtvaart na de terreuraanslagen in de VS treft ook de Duitse en de Britse trots, Lufthansa en British Airways. In Frankrijk sprak president Jacques Chirac zich uit voor spoedige EU-hulp aan de getroffen sector, temeer daar de VS-concurrent inzake transatlantische vluchten, US Airlines, van stevige overheidshulp mag profiteren.
Lufthansa-baas Jürgen Weber kondigde in een interview met Bild am Sonntag een harde spaarkoers aan en stelde de invoering voor van een vierdagenweek om ontslagen te vermijden. Sedert de aanslagen in de VS draait het Duitse bedrijf met een wekelijks verlies aan omzet van 50 miljoen euro. Het aantal passagiers is met eenvijfde gedaald. Lufthansa bespaart onder meer op de maaltijden en dranken voor de passagiers.

British Airways maakte sedert elf september omgerekend zo'n acht miljard frank (400 miljoen euro) verlies. De helft van dit verlies is volgens BA het directe gevolg van de tragedie van 11 september. De maatschappij probeert uit te zorgen te komen met goedkope vluchten voor specifieke doelgroepen: tot eind maart 2002 kunnen kinderen onder de twaalf jaar zelfs gratis vliegen.

.

Nu in het nieuws