Resultaten verdachte brieven negatief

Print
In de totnogtoe onderzochte verdachte enveloppen zijn (nog) geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Dit heeft minister van volksgezondheid Magda Aelvoet zondagochtend tegen de VRT-radio gezegd.
In Brussel zijn via De Post zes verdachte brieven opgedoken. De enveloppen kwamen toe bij het Farmaceutisch Instituut en bij particulieren in Brussel.
Gevreesd werd dat het om anthrax-poeder of miltvuur ging. Maar volgens Aelvoet blijkt uit de eerste testresultaten van drie enveloppen dat er nergens schadelijke stoffen aanwezig waren. Het ministerie van volksgezondheid kondigde zaterdagavond een aantal preventieve maatregelen af tegen de dreiging van bioterreur. Zo wordt het publiek aangeraden om verdachte enveloppen zo weinig mogelijk aan te raken, in een plastic zak te stoppen, deze hermetisch te afsluiten en alles vervolgens nogmaals in een tweede plastic zak te steken en af te sluiten. De handen en onderarmen moeten vervolgens overvloedig met water en zeep gewassen worden. Dan moeten de hulpdiensten (politie, 100, 101, 112, brandweer) gecontacteerd worden.

.

Nu in het nieuws