Johan Museeuw wil nog één wereldbekerzege

ICHTEGEM -

Het wordt de laatste tijd onvermijdelijk. Tijdens bijna elk interview met Johan Museeuw wordt er ook al over zijn leven na zijn rennerscarrière gepraat. Zo ook dinsdag op zijn persconferentie in Ichtegem. Maar de beste klassieke renner van de jaren negentig is daar op zijn 36ste nog niet mee bezig. Darvoor is hij nog te ambitieus.

Belga

BR> "Als ik stop zal ik nog wel een persconferentie geven", wimpelde Museeuw vragen over de toekomst na zijn carrière af. Het enige wat hij daarover kwijt wilde, was dat hij in de wielrennerij wil blijven en dat hij een functie bij Domo zal beoefenen. "Ik weet nog niet wat. Maar dat zullen we dan wel zien. In de zakenwereld stap ik zeker niet. daar ben ik niet bekwaam voor", zei de tweevoudige wereldbekerwinnaar. Mapei beloofde hem een functie in het bedrijf na zijn sportcarrière.

Maar op dit moment is Museeuw nog steeds een renner met een grote honger naar klassieke overwinningen. "Ik heb me dit jaar niet echt kunnen tonen. Maar de laatste weken voel ik me weer zoals voorheen. Volgend jaar wil ik nog een keer proberen een wereldbekerwedstrijd te winnen."

"Het was moeilijker dan vorige keer om terug te keren op het hoogste niveau. Maar ik ben er in geslaagd. Ik kon Parijs-Roubaix winnen maar ik heb uiteindelijk alleen een onbelangrijke dernyrace gewonnen. En dat is niet genoeg. Bij mij gaat het om grotere wedstrijden. Dit jaar wonnen we met Domo twee wereldbekerwedstrijden (Servais Knaven in Parijs-Roubaix en Richard Virenque in Parijs-Tours, red.). Volgend jaar willen we beter doen. Ik wil er graag nog ééntje winnen." Het zou zijn tiende zijn. Een absoluut record.

Vastgoed

Jobs in de regio