Pakistan arresteert opnieuw islamitisch leider

De Pakistaanse politie heeft de leider van een extremistische islamitische groepering opgepakt. De arrestant zou banden hebben met Jaish-e-Mohammad, een organisatie die op de Amerikaanse lijst van 39 terroristische bewegingen wordt vermeld.

BELGA

Abdullah Shah Mazhar, de leider van Al-Furqan, werd gearresteerd omdat hij de wet op de wapendracht had overtreden, zei de pakistaanse politie zaterdag.

Hij is al vierde islamitische leider die in Pakistan wordt opgepakt, maar de eerste die banden heeft met een organistatie die volgens de Verenigde Staten betrokken is bij terrorisme.

Volgens de politie werd Mazhar vrijdag ingerekend tijdens de anti-Amerikaanse betogingen in de zuidelijke stad Karachi. Mazhar, een gewezen leider van Jaish-e-Mohammad, had recent een nieuwe groepering opgericht.

Ook in Koeweit werden 24 extremisten aangehouden. Enkele hadden in "de heilige oorlog" in Afghanistan en Bosnie gevochten. Dat berichtte de Arabische krant Al-Hayat zaterdag. Intussen raakte bekend dat een Canadese medewerker van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die donderdagnacht in Koeweit doodgeschoten werd, moslim was. De man had zich in februari tot de islam bekeerd. In Koeweit vermoedt men dat de moord een terreurdaad was. Zijn nog ongekende moordenaar had "Allah is groot" geroepen toen hij het vuur opende op de man en zijn Fillipijnse vrouw. De vrouw werd zwaargewond.