Waseige teleurgesteld in Bob Peeters

BRUSSEL -

"Ik heb de kranten niet gelezen, maar naar het schijnt zou het Bob Peeters niet bevallen zijn dat ik hem nonchalance op het veld verweet bij zijn invalbeurt, zaterdag tegen Kroatië", begon Waseige maandag aan weinig lovends over zijn reservespits.

Belga

BR> "Waar gaat het heen als een trainer al geen terechte opmerkingen mag maken op een vervanger. Bob had zich beter gespiegeld aan het voorbeeld van Balaban, die nochtans alle redenen had om zich over zijn invallersstatuut te beklagen. Maar hij besliste de partij terwijl Peeters zich in geen enkel duel mengde. Hij sprong zelfs niet om de uittrappen van onze doelman proberen op te vangen, onder het voorwendsel dat Tudor op dat vlak toch onklopbaar is. Ik had me heel wat anders voorgesteld van zijn inbreng in het spel, en ik denk toch dat ik hem dat mag zeggen binnen een normale relatie van trainer tot speler. Hij heeft me teleurgesteld..."

Robert Waseige verdedigde daarentegen met klem Gert Verheyen, die als één van de zwakste pionnen aangewezen werd. "Hij nam verdedigende taken op zich die ik hem vooraf niet gevraagd had. Hij legde Jarni goed aan banden maar daardoor kon hij zijn aanvallende taak wel niet goed uitvoeren", aldus Waseige.

Ook voor Marc Wilmots had hij lof. "Ik heb hem zelden zoveel zien lopen. Maar hij kreeg geen enkele bruikbare bal. Ik vraag me af hoe hij zijn kalmte kon bewaren."