Baseball: nieuw record Barry Bonds

SAN FRANCISCO -

Op de 162ste en laatste speeldag van de Amerikaanse Major League Baseball heeft Barry Bonds zijn recordaantal homeruns in één seizoen nog aangescherpt.

DPA

BR>

Twee dagen nadat de basebalspeler van San Francisco met zijn 71 en 72ste homerun het record van Mark McGwire uit 1998 verbeterde, maakte hij zijn 73ste homerun.

Met een prachtige slag in de eerste inning van de wedstrijd tegen de Los Angeles Dodgers, die met 2-1 gewonnen werd, bekroonde de recordhouder een seizoen waarmee hij zich voorgoed in de geschiedenisboeken werkte. In totaal betekende het voor de 37-jarige outfielder de 567ste homerun, daarmee staat hij op de zesde stek van het ranglijstje aller tijden.

Bonds gelooft niet dat zijn record lang stand zal houden: "Er komen veel jonge sterke spelers aan, die talent genoeg hebben om het record binnen de drie jaar van de tabellen te vegen. We komen steeds dichter bij de magische tachtig, dat lijkt nog steeds onmogelijk veel, maar na dit seizoen moet ik vaststellen dat alles kan gebeuren."

De Seattle Mariners zorgden zondag niet voor een nieuw record. Zaterdag evenaarden ze het recordaantal van 116 seizoenszeges, dat de Chicago Cubs al in 1906 vestigden. De laatste partij van het reguliere seizoen werd echter met 3-4 verloren van de Texas Rangers. Dinsdag beginnen de Mariners wel als favoriet aan de playoffs.