Vleminckx (Herent) weer aan het werk

Slechts 61 procent van de circa 150 werknemers van het voedingsbedrijf Vleminckx uit Herent heeft vanmiddag tijdens een personeelsvergadering voor de verderzetting van de staking gestemd. De vereiste 66 procent werd hiermee niet gehaald. De werknemers gaan dus morgen/dinsdag normaal terug aan het werk. De staking in dit bedrijf ging afgelopen vrijdagmorgen spontaan van start.

BELGA

BR>

Aanleiding van het conflict was het feit dat een interimarbeider na 3 jaar geen vast contract kreeg van de directie. Dit impliceert het ontslag van de betrokkene want een nieuw tijdelijk contract kan wettelijk niet. "Tijdens onderhandelingen is de directie niet ingegaan op die eis. Wel krijgt de betrokkene de periode tot 24 oktober dat hij nog moest werken zonder prestatie uitbetaald, krijgt hij een aanbod tot vorming evenals positieve referenties bij sollicitaties", aldus vakbondssecretaris Hugo Coosemans (ABVV).

Over een heleboel onderhuidse kwesties waaraan de werknemers zich storen wordt vanaf vrijdag onderhandeld. Het gaat ondermeer om de beperkingen op vlak van roken en de arbeidsvoorwaarden. Wat dit laatste betreft willen de werknemers ondermeer een gelijkschakeling tussen de lonen in het moederbedrijf te Izegem en te Herent. Bedoeling is hierover een CAO te sluiten. "Om bij deze onderhandelingen de druk op de ketel te zetten dienen we meteen een stakingsaanzegging in", aldus Coosemans.