Aanval treft doelen in heel Afghanistan

De bombardementen op Afghanistan van zondag en maandag concentreerden zich allereerst op het afweergeschut van de Taliban. Daarnaast zouden vermeende trainingskampen van terroristen als doelwit genomen zijn.

BELGA

Een beknopt overzicht van aangevallen doelen in Afghanistan.

Kaboel:

In de hoofdstad zouden zowel een vliegveld, het ministerie van Defensie, het presidentiële paleis en een radiostation zijn aangevallen. Ook de luchtafweer ten oosten van de stad zou zijn bestookt.

Kandahar:

De officieuze hoofdstad van het land en het Talibanbolwerk zou het het zwaarst te verduren hebben gehad. De verkeerstoren, een radarinstallatie en een commandopost op het vliegveld zouden zijn geraakt. Daarnaast worden aanvallen op het huis van Talibanleider mullah Omar, een elektriciteitscentrale en het nationale hoofdkwartier van de Taliban gemeld. Ook zou een woonwijk waar Osama bin Laden ooit woonde, zijn geraakt.

Jalalabad:

Ook hier zou het vliegveld getroffen zijn door bommen. Daarnaast werden vermeende kampementen van de terrorist Bin Laden in de omgeving zwaar gebombardeerd door B-52's en B-2's.

Mazar-i-Sharif:

Amerikaanse vliegtuigen zouden onder meer een concentratie T-72 tanks van de Taliban hebben bestookt. Ook zouden volgens een commandant van de Noordelijke Alliantie het vliegveld van de stad en twee divisiehoofdkwartieren van de Taliban zijn aangevallen.

Kunduz:

Een start- en landingsbaan van het vliegveld zou zijn getroffen door bommen.

Herat:

Een oliedepot op het vliegveld zou volledig zijn verwoest tijdens een Amerikaanse aanval.