Beckham: "Verlies Seaman en Owen opvangen"

MANCHESTER -

De reguliere eerste doelman van Engeland, David Seaman, is er zaterdag omwille van een schouderblessure niet bij in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Ook Michael Owen, één van de beste prijsschutters van het moment, loopt er niet bij wegens een hamstringblessure. Bovendien moet Engeland het ook doen zonder de centrale verdedigers Wes Brown en Sol Campbell. Toch vindt kapitein David Beckham dat niet echt een probleem. Engeland kan met een zege rechtstreeks naar het WK. "Twee goede spelers zijn er niet bij, maar we hebben twee goede vervangers klaar staan", aldus Beckham. "Topploegen moeten er altijd staan, ook als er af en toe een topspeler uitvalt. Het is niet het goede moment om twee goeie spelers te verliezen, maar we hebben toch nog een sterke ploeg".

Bart Vandermierde/AP

Beckham hoopt dat het thuisvoordeel (met 67.500 plaatsen voor een uitverkocht Old Trafford) de doorslag zal geven. "Er zullen veel Manchester United-fans in het stadion zitten, maar er zitten ook veel supporters van de nationale ploeg die gewoon het hele team zullen aanmoedigen. We zullen zaterdag ongelooflijk gesteund worden. We weten allemaal dat we heel wat gepresteerd hebben om te staan waar we nu staan, maar eigenlijk hebben we nog niks bereikt. Dat moet zaterdag gebeuren", aldus

Becks

. Een Engelse nederlaag en een Duitse zege tegen Finland zou de Duitsers naar Japan en Zuid-Korea sturen. Engeland wacht dan de loterij van de barrages.

Keuzes

Leeds-doelman Nigel Martyn zal wellicht zaterdag onder de lat staan. Richard Wright (Arsenal) en Ian Walker (Leicester City) zijn ook paraat. Het verlies van Seaman kwam er donderdag op een moment dat bondscoach Sven-Göran Eriksson zich nog het hoofd brak over de vervanging van de geblesseerde Owen. Manchester-spits Andy Cole denkt dat hij de plaats van de jonge Owen zal innemen. Maar Eriksson lijkt eerder geneigd een Liverpool-voorhoede met Robbie Fowler en Emile Heskey voor de leeuwen te gooien. Een andere optie is de bijna 30-jarige Cole te koppelen aan zijn ex-ploeggenoot Teddy Sheringham (35), die nu bij Tottenham Hotspur speelt.

Een nadeel voor Cole is, dat hij momenteel op de bank zit bij Manchester United. Alex Ferguson verkiest namelijk Ruud van Nistelrooy als eenzame spits. Sheringham en Cole hebben slechts 7 minuten samen gespeeld voor de nationale ploeg sinds Eriksson de sportieve taken overnam van Kevin Keegan. Cole ziet dit echter niet als een nadeel. "Ik heb 6 jaar bij Manchester United gespeeld, 6 schitterende jaren en ik ben er nu nog", aldus Cole. "Ik heb goals in overvloed gescoord. Ik moet niemand nog iets bewijzen". Bij de nationale ploeg duurde het 13 wedstrijden vooraleer Cole zijn eerste interlanddoelpunt kon scoren. Dat gebeurde in maart dit jaar, toen Engeland met 3-1 won van Albanië.

Vrienden onder mekaar

De Grieken arriveerden donderdag in Engeland. De Duitse bondscoach Otto Rehhagel gaf toe dat zijn team niet echt blaakt van zelfvertrouwen. Vorige maand, bij het debuut als bondscoach van Griekenland, kreeg Rehhagel meteen een 5-1 pandoering van de Finnen rond de oren. "Ik heb goeie spelers tot mijn beschikking", zei Rehhagel, "maar er is een ernstig probleem met hun houding. Ik denk niet dat ik dat voor de wedstrijd tegen Engeland nog ongedaan kan maken". Rehhagel heeft zijn vriend en Duits bondscoach Rudi Völler een sterke prestatie tegen de Engelsen beloofd. "Ik garandeer dat we op zijn minst iets zullen proberen tegen Engeland. Ik weet nog steeds niet welke ploeg ik in de wei breng en waartoe zij in staat zijn. Maar het is zeker niet zo erg als het leek in Helsinki".

Bart Vandermierde/AP