Brailleliga organiseert oogonderzoek

Onder grote belangstelling is de Brailleliga maandag in de Muntschouwburg in Brussel gestart met haar glaucoomveertiendaagse. Op twee weken tijd biedt de liga op 5 plaatsen in ons land eenieder de kans de ogen gratis preventief te laten onderzoeken op de aanwezigheid van glaucoom. Een afspraak maken hiervoor is niet nodig.

BELGA

BR>

Glaucoom is een ziekte die de oogzenuw aantast en over het algemeen te wijten is aan een te hoge inwendige oogdruk. Zonder behandeling wordt de circulatie van het kamervocht ter hoogte van de oogzenuw belemmerd wat de oogzenuwvezels onomkeerbaar beschadigt en tot blindheid leidt. Meest voorkomend zijn de "chronisch open hoek" en "acuut gesloten" glaucoom die beiden vooral vanaf de leeftijd van 40 voorkomen. Als glaucoom tijdelijk opgespoord wordt kan het meestal makkelijk behandeld worden.

Op 10 oktober is de Brailleliga present op het stadhuis van Bergen voor een gratis oogonderzoek. Op 12 oktober staat Luik op de agenda, meer bepaald in het Regionaal huis van de Brailleliga, Rue des Guillemins 63. Op 16 oktober is Gent aan de beurt. Ook hier loopt het onderzoek in het Regionaal huis van de Brailleliga, Kortrijksesteenweg 344. In het stadhuis van Leuven wordt op 18 oktober de campagne afgesloten. De onderzoeken lopen telkens van 10.00 tot 18.00 uur.