Gekantelde tankwagen verspert E17 in Kruishoutem

Een ongeval met een gekantelde tankwagen op de E17 richting Kortrijk in Kruishoutem heeft maandagmorgen op de snelweg in beide richtingen voor heel wat verkeershinder gezorgd. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De chauffeur van de tankwagen, die geladen was met zoutzuur en natrium, bleef ongedeerd. Een andere tankwagen van het bedrijf kwam ter plaatse om de lading over te pompen.

BELGA

BR>

Door het ongeval was er een klein lek in de tank ontstaan. Dit gaf een grote rookontwikkeling. Daarom werd de E17 richting Antwerpen ook even afgesloten. Al snel bleek dat er geen echt gevaar was en werden de rechter- en de middenrijstrook richting Antwerpen terug opengesteld.

Om 11.40 uur werd ook de linkerrijstrook van de E17 richting Antwerpen terug opengesteld. En om 12.00 uur kon het verkeer richting Kortrijk ook weer door. De file die door het ongeval was ontstaan, was maximaal 12 kilometer lang. Het ongeval gebeurde omstreeks 08.20 uur. Om een nog onbekende reden kantelde de tankwagen en kwam dwars op de rijbaan terecht. De tankwagen versperde zowel de drie rijstroken als de pechstrook richting Kortrijk. Door het incident was er geen verkeer mogelijk op de E17 richting Kortrijk tussen Deinze en Kruishoutem.