Jonge kerels overvallen Hobokense GB-Express

Aan de Abdijstraat in Hoboken hebben twee gewapende jonge mannen maandag rond 19.50 uur de kassa van de supermarkt GB-Express geroofd. Bij de overval geraakte niemand gewond. De daders zijn op een bromfiets in de richting van de Sint-Bernardsesteenweg gevlucht.

BELGA

BR>

De twee daders, van wie één jongeman met een pistool, zijn de zaak binnengelopen met hun helmen op het hoofd. Onder de helm droegen ze een bivakmuts. De overvallers waren gekleed in donkere kleding. Volgens de getuigen waren de daders vooraan in de twintig. Onder bedreiging van het handvuurwapen moesten de winkelbedienden de inhoud van de kassa afgeven. Daarop gingen de daders er met hun bromfiets vandoor.

De politie voerde een speractie uit in de omgeving. Die actie leverde rond 20.20 uur resultaat op in de buurt van de Schijfstraat en de Emiel Vloorstraat. Een patrouille bemerkte daar een bromfiets mét twee jonge kerels erop die aan het signalement van de daders voldeden. Eén van de vermoedelijke daders ging op de loop. Zijn kompaan werd echter opgepakt door de politie. De jonge kerel meldde echter dat hij en zijn vriend het voertuig hadden gepikt aan de Max Roosestraat. Hij en zijn kompaan hadden twee andere jonge mannen de brommer zien dumpen op straat. Daarop zouden, steeds volgens de bromfietsdief, de (echte) vermoedelijke daders van de overval in een VW Golf zijn overgestapt. Van dit voertuig en zijn inzittenden is totnogtoe geen spoor.