Dood Mechelse zakenman wellicht wanhoopsdaad

Luc S. (56), wiens levenloze lichaam vrijdagmorgen op de bestuurderszetel van zijn auto aan de Brusselsesteenweg in Mechelen werd aangetroffen, is wellicht niet vermoord. De nadruk ligt hier op 'wellicht'. Het parket van Mechelen sluit de piste van moord immers niet uit.

BELGA

BR>

Bij een overlijden in verdachte omstandigheden vertrekt het parket altijd van de hypothese dat er een misdrijf in het spel is, legt parketwoordvoerder Vennekens uit. "Aan de houding van het slachtoffer klopte iets niet, er zat bloed waar normaal geen bloed hoort te zitten en slechts één van de twee pistolen waarmee kogels zijn afgevuurd, werd teruggevonden. Dergelijke bevindingen wakkerden het afgelopen weekend de moordhypothese aan."

Inmiddels meent het parket dat de hypothese van een wanhoopsdaad meer gegrond is. Onder meer omdat het onderzoek naar de persoonlijke en zakenrelaties van S. totnogtoe geen motieven voor moord opleverden. "Zelfdoding is echter niet de enige piste die het parket onderzoekt om tot de doodsoorzaak van S. te komen", benadrukt de woordvoerder.

Vrijdag reeds werd een autopsie uitgevoerd. Dat gebeurde nadat speurders de vindplaats van het stoffelijk overschot onderzochten. S., weduwnaar en zaakvoerder van een vloerbekledingbedrijf, werd in zijn auto aangetroffen door zijn dochter. De auto stond achter de woning op een parkeerplaats. Naast het lijk, dat een schotwonde vertoonde, werd één vuurwapen aangetroffen.