Inbrekers op pad in Brasschaat

Verschillende inwoners van Brasschaat kregen zondagnamiddag af te rekenen met inbrekers. De eerste inbraak werd om 15.50 uur vastgesteld in de Lemmeelei. Via de achtergevel klommen de inbrekers naar een balkon op de eerste verdieping. Daar forceerden ze de keukendeur en doorzochten de woning. De inbrekers maakten er schilderijen, porselein, juwelen en de sleutels van de woning en van de voertuigen buit.

BELGA

BR>

Om 17.35 uur werd een inbraak genoteerd in de Donksesteenweg op de gelijkvloerse verdieping. Via de achterzijde van de woning geraakten de inbrekers binnen. Ze namen onder andere twee stereo-installaties mee.

Om 19.20 uur werd ingebroken in een ander appartement in de Donksesteenweg. Op de tweede verdieping werden horloges en juwelen gestolen. Even later liep een andere melding uit de Donksesteenweg binnen. Inbrekers gingen op de eerste verdieping aan de haal met een buit, die nog niet gekend is.

De laatste melding kwam om 20.30 uur binnen uit de Lemmeelei. Opnieuw werd er via de achtergevel naar de tweede verdieping geklommen. De daders gingen aan de haal met een buit, waarvan de omvang niet gekend is. Voorlopig ontbreekt elk spoor van de daders.