Meer dan 100 doden bij vliegongeluk in Milaan

Bij een botsing tussen twee vliegtuigen op de luchthaven Linate van Milaan zijn maandag ruim honderd mensen omgekomen. Het gaat om een toestel van de Scandinavische maatschappij SAS en een Duits particulier vliegtuigje.

BELGA

De Italiaanse minister van Transport Lunardi zei dat alle 114 inzittenden van de twee toestellen de ramp niet hebben overleefd. Begin van de middag waren zestig lichamen geborgen. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het ongeluk vrijwel zeker te wijten is aan een combinatie van een menselijke fout en dichte mist.

Het ongeluk gebeurde rond 08.15 uur in dichte mist. Het toestel van het type MD-80, vlucht SK 686, zou met 104 passagiers en zes bemanningsleden naar Kopenhagen vliegen en stond op het punt op te stijgen. Om het kleine vliegtuigje te ontwijken moest de piloot een rare manoeuvre maken. Zeer waarschijnlijk botsten beide toestellen tegen elkaar waarna het grote vliegtuig een hangar raakte en in brand vloog. Bovendien brak het vliegtuig in twee stukken.