Meer dan 100 doden bij vliegtuigramp in Milaan

Bij een vliegtuigramp op het Milanese vliegveld Linate zijn maandag zeker 100 doden gevallen. Een vliegtuig van de Scandinavische maatschappij SAS is op het vliegveld tegen een gebouw beland, nadat het toestel op de landingsbaan een kleinere Cessna raakte.

APNED

BR>

Het SAS-toestel, een MD 87 die met 104 passagiers en zes bemanningsleden op weg was naar de Deense hoofdstad Kopenhagen, raakte tijdens het taxiën van de landingsbaan toen de piloot de Cessna probeerde te ontwijken. Daarop ramde het SAS-toestel een klein bagagedepot, waardoor er een brand ontstond. Volgens het persbureau ANSA zouden er onder de slachtoffers ook luchthavenmedewerkers kunnen zijn die in het gebouw aan het werk waren. Vier van de slachtoffers bevonden zich aan boord van de Cessna, die als gevolg van de brand geheel werd verwoest.

Het ministerie van binnenlandse zaken zei dat het ongeluk waarschijnlijk het gevolg is van "een menselijke fout" in combinatie met slecht zicht door zware ochtendmist. Een terroristische aanslag werd uitgesloten.