Doden bij vliegongeluk in Milaan

Een vliegtuig van de Scandinavische maatschappij SAS is maandag op het Milanese vliegveld Linate tegen een gebouw beland, waarschijnlijk nadat het toestel op de landingsbaan werd geraakt door een kleiner vliegtuigje. Bij het vliegtuigongeval zijn minstens zestien mensen om het leven gekomen. Honderden mensen raakten gewond. De Italiaanse autoriteiten vrezen voor nog meer dodelijke slachtoffers.

BELGA

BR>

Vier van de slachtoffers zijn de inzittenden van het kleine vliegtuig, dat de botsing met het toestel van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS veroorzaakte. Toen het SAS-vliegtuig daarop invloog op een gebouw, waren twaalf anderen op slag dood.

Italiaanse media hebben gezegd dat het lijnvliegtuig van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS, een toestel van het type MD-87, onmiddellijk na het opstijgen om 08.15 uur op een magazijngebouw invloog en vuur vatte. Er waren 104 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord van het Scandinavische vliegtuig, dat op weg was naar Kopenhagen. Achtenveertig passagiers zijn Italianen, zesenvijftig komen uit het buitenland.