Administratieraad Profliga praat over televisierechten

BRUSSEL -

Op de administratieraad van de Profliga is vrijdag nog maar eens gepraat over de televisierechten voor het nationale voetbal. Het was Standard dat het onderwerp aansneed met een stellingname over de problematiek wie zich eigenaar mag noemen van de uitzendrechten: de betrokken clubs en/of de KBVB?

BELGA

Op Sclessin is men er van overtuigd dat de uitzendrechten toebehoren aan de club waar de wedstrijd gespeeld wordt. Het kan volgens hen niet dat de rechten zowel toebehoren aan de thuisclub, de bezoekende club én de organisator van de competitie, de KBVB of de Profliga. Helemaal te gek wordt het, zo zegt men bij Standard, wanneer die verschillende partijen ook nog eens elk afzonderlijk gaan onderhandelen met de televisiezenders. "Dat is ondenkbaar".

De profclubs willen over dit onderwerp een debat voeren tijdens de administratieraad van de Profliga in november. Wat betreft de hernieuwing van het televisiecontract (2002-2005), heeft de raad, zoals door het directiecomité van de Liga was gevraagd, het voorstel van VTM, RTBF en Canal + (590 miljoen frank in totaal) verworpen. Het plan Bayat (de oprichting van een eigen zender waarop de competitie zou worden uitgezonden) werd nieuw leven ingeblazen.

Nu in het nieuws