Beloften verliezen met 1-0 in Kroatië

VELIKA -

De beloften hebben hun eerste en enige nederlaag geleden van de kwalificatiewedstrijden voor het EK voor beloften in 2002. Kroatië nam in het stadion van tweedeklasser NK Kamen Ingrad de maat van de Belgen met 1-0, een uitslag die zwaarder kon zijn zonder het afkeuren van een doelpunt in de 80ste minuut en het stoppen van een penalty door Jean-François Gillet.

BELGA

De nederlaag heeft geen gevolgen voor de toekomst van de ploeg. Zoals twee jaar geleden eindigde België eerste in zijn groep en is het geplaatst voor de barrageduels. Die barragewedstrijden zullen in een heen en terugwedstrijd betwist worden tussen 10 en 14 november. In de trommel voor de trekking voor die duels gaan de 9 groepswinnaars en de 7 beste tweedes van de kwalificatiegroepen.

De 8 winnende landen van die barrageduels zijn gekwalificeerd voor Euro 2002 voor beloften van 16 mei tot 28 mei in een land dat nog nader bepaald wordt aan de hand van de 8 deelnemers.

Doelpunt:

66' Deranjia 1-0

BELGIË:

Gillet - Turaci, Vandenbroeck (89' Buvens), Hayen, De Roeck - Reigel, Van Dessel, Dufer, Vandooren - Soetaers (77' De Wilde) en Chatelle (46' Willemsen)

Nu in het nieuws