'Mammoet-wet': uitzondering voor het voetbal?

BEVEREN -

De politiediensten van de steden en gemeenten met eerste- of tweedeklasseclubs, vergaderden dinsdag in Beveren om zich te buigen over de "mammoet-wet" die ondermeer de prestaties van de eengemaakte politiediensten regelt. Daarnaast kwam ook de ordehandhaving bij voetbalwedstrijden aan bod met daar bovenop de problemen van voldoende manschappen naar het einde van dit jaar met de Europese tops in België, de bescherming van de geldtransporten en het invoeren van de euro.

BELGA

In eerste instantie werd er aan gedacht om alle avondwedstrijden ten laatste om 19u00 ipv 20u00 te laten beginnen waardoor de politiemensen hun "voetbalprestatie" om 22u00 zouden kunnen beëindigen en er geen nachtpremie moet worden uitbetaald. "Uiteindelijk kozen we voor een andere oplossing" aldus Leo Mares, politiecommissaris van Beveren. "Wij zullen een schrijven richten aan de minister van Binnenlandse Zaken met de vraag het voetbal als een uitzondering op de wet te beschouwen. Wij kwamen tot de slotsom dat de vraag om de wedstrijden om 19u00 te laten beginnen, een wankele oplossing is, waarmee niemand uit de voetbalwereld gelukkig is. Wat wij willen, is een structurele oplossing van het probleem die ook buiten de sportwereld van tel is, ondermeer bij de organisatie van andere manifestaties".

In afwachting van een beslissing van minister Duquesne kan de voetbalwereld voorlopig opgelucht ademhalen. De avondwedstrijden, met aanvang om 19u00, zouden immers voor een verlies aan supporters hebben gezorgd, vooral dan tijdens een werkweek. Daarnaast zouden ook heel wat problemen ontstaan met bijvoorbeeld de catering als de genodigden in de loges al om 17u00 zouden moeten eten i.p.v. 18u00. De enige gelukkigen met het vervroegde aanvangsuur waren de betaalzenders Canal + België en Vlaanderen die dan met een familiefilm zouden kunnen uitpakken om 21u00. "Maar uiteindelijk speelt dit aanvangsuur voor ons geen grote rol. Als we maar tijdig verwittigd worden" aldus André Remy, verantwoordelijke bij Canal + België.

Nu in het nieuws