Kroatië-België: Waseige laat nog niets los

KRAAINEM -

Bondscoach Robert Waseige wil nog niets prijsgeven over de invulling van enkele posities tijdens de uitermate belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag in en tegen Kroatië, dat verklaarde hij dinsdag op de persconferentie die volgde op de ochtendtraining van de Rode Duivels.

BELGA

"De Kroaten kennen ons te goed, om nu al namen op posities te plakken. Ik ga hun het werk niet vergemakkelijken. Ik wacht zolang mogelijk vooraleer ik met namen over de brug kom", aldus Waseige.

Over één ding was de bondscoach wel duidelijk: België gaat zaterdag in Zagreb voluit voor de 3 punten. "Iedereen kent mijn filosofie: je moet je voor iedere wedstrijd zowel mentaal als tactisch voorbereiden om te scoren. Dat is deze keer niet anders. We mogen niet spelen om de nul te houden, want een foutje wordt dan al te snel afgestraft. Bovendien kan je je mentaal moeilijk opladen als je met een 0-0 in je achterhoofd speelt".

Video

Robert Waseige schotelde zijn selectie maandagavond een video voor. De spelers kregen een montage te zien van de voorbije wedstrijden van de Rode Duivels en die van de Kroaten. "De spelers hebben ondertussen een goed beeld van wat de Kroaten voorstellen. Donderdag na het avondmaal bekijken we de film nog eens. Voor diegenen die kort van geheugen zijn", lachte Waseige.

De stemming binnen de ploeg is goed, weet Waseige. "De spelers komen graag en dat straal je uit. De spelers zijn stuk voor stuk goed geconcentreerd en de gretigheid om te spelen groeit. Dat is een goede zaak".

De aftrap in het Maksimir-stadion van Zagreb, zaterdag om 18u, wordt bijgewoond door 350 Belgische supporters.

Nu in het nieuws