Miltvuurpatiënt in Florida overleden

Print
Een 63-jarige Amerikaan die getroffen was door miltvuur, de ziekte die veroorzaakt wordt door de Anthrax-bacterie, is vrijdag overleden in Florida. Het Anthrax-geval raakte donderdag bekend en deed in de VS de angst voor een aanval met biologische wapens herleven. Anthrax is een van de biologische wapens die gebruikt zouden kunnen worden bij een terreuraanslag. De Amerikaanse regering benadrukte echter dat het in Florida om een geïsoleerd geval ging en dat niets wijst in de richting van terrorisme.
Vrijdag werd volop onderzocht hoe de 63-jarige fotograaf de besmetting opdeed. Bij de overheid was men eerder pessimistisch over de mogelijkheid de bron van de besmetting te kunnen terugvinden.
Miltvuur is een ziekte die normaal bij hoefdieren voorkomt. Mensen raken zelden besmet, maar wanneer het toch gebeurt dan komt het in 95 procent van de gevallen door contact met de huid van een ziek dier. Wanneer de bacterie rechtstreeks wordt ingeademd is de ziekte nog gevaarlijker. Zonder behandeling leidt de ziekte in 90 procent van de gevallen tot de dood.
MEEST RECENT