Samenwerking Landbouwkrediet-Mapei verdergezet

Gerard Bulens van de wielerformatie Landbouwkrediet-Colnago trekt volgende week naar Italië voor een onderhoud met Ernesto Colnago. De Italiaan wil het team van Bulens graag zien fungeren als een kweekvijver voor Mapei-Quick Step, waar hij als leverancier van het materiaal ook een aanzienlijke participatie in heeft. "Het is de bedoeling dat we volgende week op papier zetten hoe Ernesto Colnago de samenwerking tussen de twee ploegen ziet", aldus Bulens. "Ik zie zo'n samenwerking wel zitten. Wij kennen het klappen van de zweep om renners op te leiden en hebben als kleine ploeg onze mannen steeds een aantrekkelijk programma kunnen voorschotelen. Naar ik vernam, ligt het in de bedoeling van Mapei om verder af te slanken naar 25 renners. Het 'overtal' van de beloften en neo-profs zou bij ons terecht kunnen".

BELGA

In die optiek zou Landbouwkrediet een kweekvijver van jong talent voor Mapei worden. Indien de renners hun talent ten volle ontwikkeld hebben, zouden zij de overstap kunnen maken naar het 'grote team' Mapei. "De naam van ons team zou in dat hele concept niet wijzigen. Het blijft Landbouwkrediet-Colnago in België en Colnago-Landbouwkrediet in Italië", weet Bulens. "De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat met de samenwerking tussen ons en Mapei er enkele co-sponsors komen overwaaien. Ik denk daarbij aan de relaties die meneer Squinzi heeft in Italië. Daar zitten toch enkele potentiële shirtsponsors voor ons bij".

Michel Vanhaecke, Bert Dewaele, Kurt Van Landeghem, Masahiko Mifune en Jeff Louder zijn de enigen die al een verbintenis hebben met Landbouwkrediet voor volgend seizoen. Met de rest van de renners wordt de komende dagen gesproken. Michel Vanhaecke blijft de kopman.

Nu in het nieuws