HostIt en Oracle gaan samenwerken

Het Hasseltse internetbedrijf HostIt, actief in het opzetten en beheren van liefst ingewikkelde en performante websites voor derden, heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met Oracle, de op één na grootste leverancier van technologie en software voor business via het internet.

DOMINIEK CLAES

BR>

Meer bepaald gaat HostIt zich voor zijn diensten toeleggen op twee producten van Oracle, de Oracle9i Apllications Server en de Oracle9i Database. Die twee systemen zijn speciaal ontworpen voor interactieve websites (zoals handel via het internet), beveiligingstoepassingen en het beheer van magazines of archieven via het internet. Complexe websites van bedrijven, die daarvoor een beroep doen op het Oracle9i-systeem, zullen bij voorkeur ook een beroep doen op HostIt voor het opzetten, het onderhoud en het beheer van de websites.

HostIt is een dochter van de Hasseltse multimediagroep Concentra en stelt meer dan 30 mensen tewerk in ons land, Nederland en Luxemburg. Momenteel beheert HostIt meer dan 1.000 websites, onder meer Bolero (beurstransacties via het internet voor KBC), Ubizen, Mediaxis, Carglass, Vedior, Texaco en Thomas Cook. HostIt draait een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen frank (5 miljoen euro).

Nu in het nieuws