Vlaams Parlement: verdere uitbouw als maatschappelijk forum

In het nieuwe administratieve en logistieke gebouw van het Vlaams Parlement zullen tal van activiteiten worden georganiseerd die de Vlaamse aanwezigheid in Brussel in de verf moeten zetten. Dat kondigde parlementsvoorzitter Norbert De Batselier dinsdag op een perslunch aan.

BELGA

BR>

Het voormalige Postchequegebouw, een beschermd pand dat door het Vlaams Parlement werd aangekocht, wordt momenteel gerenoveerd tot een "Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers" dat naar verwachting op 11 juli 2002 plechtig zal geopend worden.

In de grote lokettenzaal zal een informatiecentrum worden gevestigd, maar er wordt bijvoorbeeld ook een kunsttentoonstelling (met werk van Panamarenko), een "poëziedag", een tentoonstelling rond diamant en zelfs een popconcert aangekondigd. Het gebouw zal ook een aangepaste verlichting krijgen.

Een en ander past in de plannen van De Batselier om het Vlaams Parlement naar aanleiding van het jaar 2002 meer in de kijker te plaatsen. Om de bevolking er meer bij te betrekken, denkt de voorzitter er aan naast het parlement een "forum" in te stellen. Daar zouden parlementsleden geconfronteerd worden met mensen uit het veld om decreten "uit te testen".

De Batselier wil ook een colloquium organiseren met andere regionale parlementen over de functionering van een parlement in de 21ste eeuw. Daarvoor wordt samengewerkt met professoren en politologen en ook inspiratie opgedaan in het buitenland.

Nu in het nieuws