De Groep De Boeck neemt uitgeverij De Sikkel over

De Groep De Boeck heeft de educatieve uitgeverij De Sikkel (Malle) overgenomen. Beide partijen tekenden daarover op 28 september een overeenkomst. Groep De Boeck kondigde eerder dit jaar de overname aan van Standaard Educatieve Uitgeverij, de educatieve afdeling van Standaard Uitgeverij. De Sikkel en De Standaard Educatief hebben een fonds dat aanvullend is t.o.v. mekaar; de twee bedrijven halen samen een netto jaaromzet van meer dan negen miljoen euro.

brousseeuw

BR>

De Groep De Boeck biedt de overgenomen uitgeverijen de mogelijkheid om verder te investeren in bestaande en nieuwe projecten, waaronder multimediale toepassingen voor het basis-, secundair en hoger onderwijs. De naam van nieuwe uitgeverij is uitgeverij De Boeck nv. Zij zal publiceren onder drie merken: De Boeck voor het hoger onderwijs, De Boeck Educatief voor het basis- en het secundair onderwijs en De Sikkel.

De Groep De Boeck verwerft met deze overname opnieuw een belangrijk marktaandeel in de Vlaamse onderwijsmarkt. Als Belgische onderneming die van educatieve en wetenschappelijke uitgaven haar kernactiviteit maakt en verder wil investeren in de daarmee verbonden multimediale ontwikkelingen, zal zij deze marktpositie in de toekomst aanzienlijk uitbreiden en versterken. De naam 'De Sikkel' zal als imprint blijven bestaan. Alle personeelsleden van De Sikkel blijven in dienst met behoud van de bestaande voorwaarden.

Nu in het nieuws