Tres Electric zet Bourla onder stroom

Onder de noemer

Tres Electric

gaat Het Toneelhuis de muzikale toer op. Gore Slut, Funkstörung, Sinner DC en Zoot Woman, vier acts die in de marge van rock, pop en dance opereren, laten de Bourlaschouwburg aanstaande zaterdag 6 oktober baden in even ouderwetse als eigentijdse klanken.

GUNTER JACOBS

BR>

Moderne muziek voor jonge mensen, noemt Het Toneelhuis de muzikale avonturen die het in de Bourla presenteert. De namen op de affiche grossieren in nieuwe elektronica, jaren-tachtigpop en echte liedjes. Het Zwitserse trio Sinner DC maakt ontregelde pop met knipogen naar AddNoX en Sonic Youth. Gore Slut, geesteskind van veelzijdige Antwerpenaar Rudy Trouvé, zweert bij ogenschijnlijk simpele lo-fi-liedjes en een voorliefde voor Jonathan Richman en Dinosaur Jr.

Funkstörung is lo-fi elektro en instrumentele hiphop uit de Alpen. De groep hield zich tot voor kort schuil in de underground elektro-scene. Platen maakten ze onder verschillende pseudoniemen en met beperkte oplage. Sindsdien volgden remixen voor Björk en Wu-Tang Clan en vergelijkingen met Autechre. Verwacht je aan een concert met louter computers, samplers en sequencers.

Tres Electric

op zaterdag 6 oktober in Bourla, Antwerpen. Info en tickets: 03-224.88.44, www.toneelhuis.be.

Nu in het nieuws