Belgische films in productie

Hoe klein we als filmland ook zijn, toch gonst het van bedrijvigheid in onze filmsector. Een overzicht. Ongetwijfeld het meest verwacht is de realisatie van de eerste 'Suske en Wiske-film'. De keuze van de producenten en van regisseur Dominique Deruddere viel op het album 'De Duistere Diamant'. Eén van de hoofdrollen zou gaan naar Dirk Roofthooft als Lambik. De eerste draaidagen zijn voorzien voor midden 2002 en in december van hetzelfde jaar wordt de film in onze bioscopen verwacht.

GUNTER JACOBS

BR>

Acteur Roofthooft vinden we ook terug in 'Friday, Friday Evening' van dEUS-zanger Tom Barman. De realisatie van zijn regiedebuut is gepland voor de zomermaanden van volgend jaar. Iets sneller, namelijk op 22 oktober eerstkomende gaat de eerste langspeelfilm van Dorothée van den Berghe, 'Meisje', in productie met Els Dottermans als bekendste actrice. Producent en Cinema-Novo organisator Jan De Clercq hoopt alles klaar te hebben tegen het volgende filmfestival van Cannes.

Op dit ogenblik wordt ook nog de nieuwste film van Jan Verheyen 'Alias' met o.a. Hilde van Mieghem afgewerkt. De premièredatum voor deze thriller is momenteel vastgelegd op 6 februari 2002. Vlaanderens steractrice Antje De Boeck werkt verder aan het totstandkomen van 'Hop', samen met Jan Decleir. De finale- afwerking van deze film van Dominique Standaert is voorzien rond maart 2002 en op het witte doek te bekijken in dat najaar.

Van het project 'Science Fiction' van Dany Deprez weten we alleen nog maar dat eind december of begin januari de camera's in actie schieten. Over de cast is nog niks geweten. Nog meer onzekerheid heerst er rond het project 'De Kus' van Hilde Van Mieghem. Wel afgewerkt maar nog steeds zonder distributeur is de film van Frank Van Passel 'Villa des Roses'. Iets beter vergaat het de film 'L'Amour en Suspens' van Herman Van Eyken, die vermoedelijk in november een kans krijgt in de Vlaamse bioscopen.

Nu in het nieuws