Uitzendbedrijf Vedior geeft winstwaarschuwing

Uitzendconcern Vedior heeft dinsdagochtend een winstwaarschuwing gegeven. Het bedrijf kan de eerder uitgesproken verwachting van een winst van 1,17 euro per aandeel niet waarmaken. De omzet in het derde kwartaal komt ongeveer op gelijke hoogte als dezelfde periode vorig jaar. De winst staat wel onder druk.

BELGA

BR>

Vedior kampt met een terugval van de vraag naar IT- en accountancy-uitzendkrachten. Dit was vooral in de maanden augustus en september goed merkbaar. n die zelfde periode liep de omzet in de Verenigde Staten ook sterk terug. Bestuursvoorzitter T. Martin spreekt van een terugval van de omzet van 30 procent.

September is volgens Martin normaal gesproken een topmaand voor uitzendwerk. Door de aanslagen in de Verenigde Staten kon september de verwachting niet waarmaken. "We weten niet wat het effect van het terrorisme op langer termijn zal zijn," zegt Martin. Vedior waagt zich dan ook niet aan een voorspelling voor heel 2001. Beleggers reageerden negatief op de winstwaarschuwing: het aandeel schoot naar beneden. Dinsdagmiddag stond het fonds op een verlies van bijna 16 procent op 10,20 euro. Het aandeel herstelde zich in de loop van de dag van de klap van de ochtend: Vedior keek toen tegen een verlies van 25 procent aan.

Nu in het nieuws