Zwalpend Lazio werft international Liverani aan

Print
ROME - Lazio Roma heeft donderdagavond de spelbepalende middenvelder Fabio Liverani overgenomen van Perugia voor 520 miljoen frank (13 miljoen euro). De paniekaankoop van de Italiaanse international was hard nodig, want de zwalpende Romeinse club, zowel in de competitie als in de Champions League, kampt met een reeks blessures.
BR>
Woensdag werd de ziekenboeg nog uitgebreid met de Argentijnse middenvelder Diego Simeone, die in de CL-match tegen PSV geraakt werd aan de meniscus en gewrichtsbanden van de rechterknie en minstens drie maanden out is. Ook wat de resultaten betreft zit de Italiaanse vice-kampioen momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Een 0 op 9 in groep D van de Champions League en pas een dertiende plaats in de Serie A na vier speeldagen zonder zege kostten al het hoofd van coach Dino Zoff. Hij werd vorige week vervangen door Alberto Zaccheroni, die echter het tij nog niet direct kon keren.

De 25-jarige Liverani, wiens moeder uit Somalië komt, is de eerste zwarte speler die in de Italiaanse nationale ploeg werd opgenomen. Hij debuteerde tegen Zuid-Afrika. Perugia nam hem vorig jaar over van derdeklasser Viterbese. Sindsdien is de ster van Liverani snel gestegen.
Nu in het nieuws