Opgepakte Algerijn zou kapers hebben geholpen

Print
Een in de Britse hoofdstad Londen gearresteerde Algerijnse piloot heeft vier van de kapers geïnstrueerd die een vliegtuig hebben laten neerstorten op het Pentagon in Washington. Dat hebben aanklagers vrijdag gezegd bij de behandeling van een uitleveringsverzoek voor de Algerijn, Lotfi Raissi, van de Verenigde Staten.
Raissi wordt door de VS gezocht wegens het verschaffen van valse informatie bij de aanvraag van een vliegbrevet. Volgens aanklaagster Arvinda Sambir volgde Raissi in 1997 een opleiding tot piloot bij een vliegschool in Arizona. Ook vier van de kapers leerden hier vliegen. De in Londen woonachtige Raissi werd afgelopen vrijdag met nog drie anderen gearresteerd, onder wie zijn vrouw en zijn broer. De drie zijn inmiddels vrijgelaten.

Sambir zei dat Raissi in juni en juli verschillende keren in de VS is geweest. Bij een van die bezoeken zou hij met een van de vermoedelijke kapers een vlucht van Las Vegas naar Arizona hebben genomen. "Wij zeggen dat hij in de VS was om de piloten te trainen, zodat ze dit plan (om aanslagen te plegen, red.) konden uitvoeren", aldus de aanklaagster.

De 27-jarige Raissi ontkent elke betrokkenheid bij de aanslagen in de VS. De Britse politie bevestigde vrijdag dat elf van de vermoedelijke daders van de aanslagen dit jaar via Britse luchthavens zijn gereisd.
Nu in het nieuws