Grondin (Beveren): "Ik blijf alles geven"

Print
BEVEREN - David Grondin heeft een deeltje van de turbulente seizoensstart gemist wegens verplichtingen met de Franse nationale beloftenploeg. Daardoor was hij er niet bij tijdens de competitietreffens met AA Gent (2-1) en Aalst (0-4). Vorig weekend was hij weer present tegen Lommel, onder het sportieve bewind van de nieuwe oefenmeester Jean-Marc Guillou. Ook de jonge Fransman kon nieuw verlies niet afwenden.
BR>
"Ik kan de manier van werken van meneer Guillou nauwelijks vergelijken met die van Emilio Ferrera, omdat iedere coach zijn eigen manier van werken heeft", zegt Grondin niet helemaal onverwacht. "Maar het principe is eigenlijk hetzelfde gebleven, alleen zijn de oefeningen een beetje anders. Beide trainers leggen de nadruk op het verdedigen met elf."

Beveren staat zaterdag met slechts één puntje aan de aftrap in het Stade du Pays de Charleroi. Vooral het aantal tegengoals springt in het oog. "De automatismen om met elf te verdedigen, lopen nog niet zoals het zou moeten. Tegen Brugge kregen we vooral doelpunten tegen op stilliggende fases. De tegengoals waren niet zozeer het gevolg van individuele, maar eerder van collectieve fouten. Defensief moeten we allemaal proberen om net iets meer te geven. We hebben een jonge ploeg, die nog niet zo goed overweg kan met stress en druk. We moeten leren om die dingen in de kleedkamers te laten. Vergeten hoe het de matchen voordien liep en met een propere lei beginnen. Een overwinning kan ons op het goede spoor zetten."

De supporters lieten zich tegen Lommel niet meteen in de positieve zin opmerken. Naar het einde van partij toe begonnen zij zelfs voor de tegenstander te supporteren en werd Guillou aan de schandpaal genageld.
"Ik kan die mensen ergens wel begrijpen. Ze zijn teleurgesteld omdat hun club niet kan winnen. Ze betalen er ook voor natuurlijk. We hebben nog maar één schamel puntje, maar dat is zeker niet de fout van de trainer. Zelfs de beste trainer zal met onze ploeg geen mirakels kunnen verrichten. Als we zaterdag op voorsprong zouden kunnen komen, kan het misschien omgekeerd zijn. Dan zullen de Charleroi-fans misschien voor ons applaudiseren. Hopelijk kunnen we dit weekend onze eerste overwinning pakken. We gaan er in alle geval voor. Als we op achterstand komen, moeten we proberen het hoofd omhoog te houden. We kunnen alleen beter doen."

Tussen David Grondin en Gilbert Bodart zou zich vorige week een opstootje voorgedaan hebben. "Het was helemaal niet zo erg. In een duel kwamen we nogal hard met mekaar in contact, waardoor er even een woordenwisseling was. Maar dat komt overal wel eens voor. De druk die bij de spelers en binnen de club heerst, zal daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben."

Ondertussen is het samenwerkingsakkoord tussen Beveren en de Londense topclub Arsenal nog steeds niet getekend. "Ikzelf trek me daar weinig van aan. Over mijn toekomst, als het niet tot een akkoord zou komen, werd ik nog niet ingelicht. Ik blijf mezelf geven voor Beveren, zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden."
Nu in het nieuws