Jef Delen (Westerlo): "We hebben pech gehad"

Print
WESTERLO - Westerlo kreeg na zijn Europese confrontatie met Hertha Berlijn veel lovende woorden. De Duitse miljardenploeg werd in bedwang gehouden door de dwerg uit de Kempen. Hoewel, Westerlo verloor omdat het in tegenstelling tot Berlijn zijn doelkansen keer op keer verkwanselde. "Maar", zegt Jef Delen, "Laat ons Berlijn begraven en alles op de competitie zetten, want die punten zijn veel belangrijker dan Europese roem."
BR>
Is Westerlo met een kater blijven zitten na zijn de uitschakeling door Hertha Berlijn?
Jef Delen: Ja en Neen. Als we de twee wedstrijden evalueren, zat er meer in. Persoonlijk was ik diep ontgoocheld omdat we de meeste doelkansen afdwongen maar telkens verloren. Scoren we aan het gemiddelde van Berlijn dan gaat Westerlo een ronde verder. Maar we hebben twee goede wedstrijden gespeeld. Dat was enorm belangrijk nadat we in de eigen competitie al enkele keren zwaar onderuit waren gegaan. De groep zit weer boordevol vertrouwen.

Westerlo is niet afgegaan tegen Berlijn en dat was aanvankelijk ook de doelstelling.
Klopt. Eerst vreesde iedereen dat Westerlo met zijn bescheiden budget weinig zou kunnen uitspoken tegen het kapitaalkrachtige Berlijn met al zijn vedetten. Dat bleek helemaal niet het geval te zijn. We moeten wel durven toegeven dat Berlijn een mindere periode doorworstelt. Maar ja, dat moest ook van Westerlo worden gezegd. Het is mooi geweest. Persoonlijk heb ik genoten van mijn eerste Europese wedstrijden. Je merkt dat dit toch een heel ander niveau is dan het Belgisch voetbal.

Is het verkwanselen van een dozijn Westelse doelkansen tegen Berlijn verontrustend voor de toekomst?
Als je de mogelijkheden bekijkt, moet je toegeven dat veel ook met pech had te maken. De bal wilde er gewoonweg niet in. Of onze spitsen zonder vertrouwen spelen, moet je aan hen vragen. Ik ben aanvaller maar geen afwerker. Ik weet niet wat een spits al dan niet doet scoren. Ik weet wel dat ze zitten te wachten op een verlossend doelpunt. Eens dat er is zijn we vertrokken, zeker weten.

Trainer Ceulemans opteerde met libero Ives Serneels voor meer zekerheid in zijn verdediging. Was dat een noodzaak om voortaan uitschuivers als tegen Charleroi te vermijden?
Het systeem met libero, twee mandekkers en twee vooruitgeschoven backs zou ik niet direct meer verdedigend willen noemen. Het bleek wel te kloppen achteraan en dat geeft vertrouwen aan de hele ploeg. We zijn tijdens de voorbije competitiewedstrijden enkele keren koud gepakt op de counter en dat mag niet meer gebeuren. Zelf verkies ik een aanvallende positie, maar als de trainer me tegen RWDM opnieuw achteraan posteert, dan doe ik mijn job zonder morren.

Gaan jullie na de zware wedstrijd in Berlijn niet op flanellen benen lopen zaterdagavond tegen RWDM?
Ik denk het niet. We hebben de voorbije dagen licht getraind. Iedereen kreeg voldoende tijd om te recupereren. Vrijdag op de training was overigens te merken dat iedereen weer scherp staat. Iedereen beseft dat de match tegen RWDM belangrijker is dan de voorbije twee confrontaties met Hertha. We hebben dringend punten nodig en die moeten in Molenbeek worden gegrepen. We mogen RWDM niet onderschatten. Dit is helemaal geen slechte ploeg. Net als Westerlo kreeg Molenbeek ook met een dosis pech af te rekenen.
Nu in het nieuws